Slideshow Tekst

Uw gevel is onze zorg!

Bel mij terug Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie
Schimmel na isolatie laten verwijderen door UBB Totaal Gevel Renovatie
Schimmel na isolatie

Schimmel na isolatie laten verwijderen door UBB Totaal Gevel Renovatie?

Wat is de oorzaak van schimmel na isolatie? Schimmels zijn ongezond, hinderlijk, hardnekkig, soms gevaarlijk voor de gezondheid maar vooral zeer ongewenst. Op de keper beschouwd zijn het organismen die vooral goed gedijen op een vochtige ondergrond. Juist daar ligt over het algemeen de kern van het probleem, vocht. Isolatie is zeker in de moderne tijd met hogere eisen aan wooncomfort en energiebesparing, wenselijk en soms zelfs noodzakelijk maar er kunnen nadelen ontstaan. Die nadelen hebben bijna altijd te maken met de zorgvuldigheid waarmee isolatie is aangebracht. Schimmel na isolatie ontstaat na onzorgvuldige keuze van materialen, onjuiste montage of toepassing en zonder op te hebben gezien naar de broodnodige ventilatie. Stilstaande ventilatielucht en schimmel na isolatie zijn daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Schimmel na isolatie verhelpen?

Wat moet er gebeuren om schimmel na isolatie te verhelpen? De bron van de ellende aanpakken is het enige devies. Er bestaat geen vaste procedure voor het oplossen van schimmel na isolatie. Daarvoor zijn de verschillen in de oorzaak te groot. De aanpak van schimmel na isolatie kan soms vrij rigoreus zijn maar is in sommige gevallen een kwestie van inzicht en ervaring en kan met een kleine ingreep te lijf worden gegaan. Het hangt af van de ernst van het probleem, de letterlijke omvang en de plaats waar de schimmel na isolatie zich bevindt. Na het verhelpen van de oorzaak zal eerst het proces van drogen moeten beginnen. Dat kan via natuurlijke weg mar kan ook geforceerd gebeuren. De specialist van UBB bepaalt in het hersteltraject wat de beste methode daarvoor is, er rekening mee houdend dat snel niet altijd goed is.

Schimmel na isolatie voorkomen?

Is schimmel na isolatie te voorkomen? Natuurlijk, altijd. Isolatie van een woning of gebouw is er één waar bouwtechnisch inzicht en ervaring voorop staat. Isolatie bestaat immers niet uit het eenvoudig dichtstoppen van elke opening waar lucht de vrije doorgang heeft. Juist het afstoppen van elk “lek” werkt schimmel na isolatie in de hand. UBB heeft ook in die noodzakelijk en onmisbare vaardigheden in huis. Metingen op het gebied van natuurlijke trek en warmteverliezen maken daar deel van uit. De keuze van isolatiematerialen en vooral de toepassing voor de plek die moet worden geïsoleerd plus manier van aanbrengen van de isolatie bepalen het succes. In plaats van schimmel na isolatie is het resultaat een aangenaam woonklimaat in huis met het voordeel van reductie in de stookkosten.

Schimmel na isolatie:

  • is een teken dat de bedoelde besparing averechts werkt
  • geeft gezondheidsrisico's
  • moet te allen tijde worden vermeden
  • is te voorkomen met het juiste adviesdoor UBB
  • is door UBB te verhelpen

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Stel uw vraag

Schimmel na isolatie

werkspot

Leer meester van jaar 2012

Beste leermeester

Thor Helical

Erkend leerbedrijf

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Copyright © UBB Totaal Gevelrenovatie 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex