Slideshow Tekst

Uw gevel is onze zorg!

Bel mij terug Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie
Voegwerk verzorgd door d? specialist van de omgeving, UBB!
Voegwerk

Voegwerk verzorgd door dé specialist van de omgeving, UBB!

Zoeken naar een specialist op het gebied van voegwerk? Niet nodig. Als u dit leest hebt u de vakman van UBB al gevonden. Het belang van een aangebracht voegwerk is groot. Jammer genoeg ziet u de kwaliteit van onze specialiteit in feite pas na verloop van tijd terug. Als dat ooit overigens aan het licht zal komen. Want verwering van de voeg, afbrokkelen en verkleuring aan de stenen door toevoegingen en zouten en dergelijke in het voegmiddel komen in onze spreekwoordelijke bijsluiter niet voor. UBB is zich bewust van het feit dat goed voegwerk de stille vennoot is van een mooie gevel. Voegwerk staat namelijk vooraan in de rij van onder andere stevigheid, afdichting, esthetiek en tijdgeest van een gevel. De voeg wordt afgestemd op de hardheid van de steen van het metselwerk, de gewenste kleur en vooral de vorm waarvan er afhankelijk van de bouwstijl en tijd in de oudheid wel meer tien bestaan.

Functie van voegwerk

Welke functie heeft voegwerk? Voegwerk is veel meer dan het simpele vullen van naadwerk tussen gemetselde stenen. Staat het aanzicht van de steen voorop bij een blek op metselwerk, juist dat van de voeg zelf of moet een meer samengesteld geheel het gewenste resultaat geven? Natuurlijk is het materiaal waaruit de muur is opgetrokken daarin van origine het belangrijkste en is voegwerk de afrondende factor. Vergelijk voegwerk met bijvoorbeeld sieraden en accessoires bij mooie kleding. Kleur, vorm, grootte en niet te vergeten de keuze van het de mortel zijn daar in het geval van renovatie of restauratie bijzonder belangrijk omdat voegwerk naast het gemetselde werk in wezen tijdloos is. Eénmaal weloverwogen gekozen, staat voegwerk aangebracht door UBB in elk geval garant voor een levenslange maar vooral tijdloze kwaliteit.

Invloeden van voegwerk

Aan welke invloeden staat voegwerk bloot? Temperatuurinvloeden zijn eigenlijk de belangrijkste factor bij het in stand blijven van metsel- en voegwerk. Invloeden van de dagelijkse gang van de temperatuur maar ook het langzamere ritme van zomer en winter hebben jaar in jaar uit en soms zelfs door de eeuwen heen hun uitwerking op voegwerk. Voegen staan door hun plek in de structuur als eerste bloot aan die invloeden. Maar ook verandering van vorm van een gevel of muur door werken van de ondergrond en verlies van verbanden in de muur zijn oorzaken die aandacht aan voegwerk noodzakelijk maken. Er bestaan dus omstandigheden waarop zelfs UBB geen invloed heeft. Nieuw aangebracht voegwerk heeft weer het nodige te verduren waardoor behalve de keuze van het materiaal de vaardigheid en ervaring waarmee voegwerk wordt aangebracht, onmisbaar is. Alle ingrediënten hebben wij in huis en adviseren wij u daar graag bij.

Waarom voegwerk verzorgd door UBB?

Voegwerk door onze specialist:

  • kan voor voor moderne bouw even noodzakelijk zijn als eeuwen oud werk
  • zit even lang of langer dan het oude voegwerk
  • wordt na overleg over vorm, materiaal en kleur aangebracht
  • sluit aan op de oorspronkelijke en bestaande situatie

Maak a.u.b. uw keuze

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Stel uw vraag

Voegwerk

werkspot

Leer meester van jaar 2012

Beste leermeester

Thor Helical

Erkend leerbedrijf

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Copyright © UBB Totaal Gevelrenovatie 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex