Slideshow Tekst

Uw gevel is onze zorg!

Bel mij terug Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie
Voegen uithakken met verschillende technieken door UBB Totaal Gevelrenovatie
Voegen uithakken

Voegen uithakken met verschillende technieken door UBB Totaal Gevelrenovatie

Is voegen uithakken altijd noodzakelijk bij renovatie of restauratie? Bijna altijd wel. Als een muur aan een opknapbeurt toe is en de behandeling van de vakman van UBB heeft ondergaan, waar het voegen uithakken een belangrijk onderdeel van is, zijn de voegen altijd het puntje op de spreekwoordelijke I. Het is een vrij precies werkje omdat de muur of gevel door het voegen uithakken niet beschadigd mag raken. Dat geldt in het bijzonder bij restauratie van een monumentale muur. Als na het voegen uithakken en opknappen van de bijvoorbeeld een muur met historisch aangezicht en het metselwerk weer op orde is en de boel staat er weer strak bij, is de kwaliteit van het voegen uithakken pas goed zichtbaar. Gelukkig maar kort want op het voegen uithakken volgt het aanbrengen van één van de oorspronkelijk aanwezige soorten voeg, onverschillig de keuze van kleur en vorm.

Voegen uithakken met professioneel gereedschap

Is het voegen uithakken te vergelijken met sloopwerk? Nee, nee! De eigenlijke structuur van de muur moet immers in tact blijven. Niet voor niets is de keuze gevallen op het voegen uithakken. Na het voegen uithakken moet door de gevel restaurateur een nieuwe voeg worden aangebracht die de muur geen gerepareerde uitstraling mag geven maar een volgens onze “UBB standaard” nieuw aangezicht heeft. Hier komt de zorgvuldigheid van voegen uithakken nog een extra aan de orde. Het werk gebeurt met elektrisch gereedschap - of luchtgereedschap. Natuurlijk ruimen wij de rommel die het voegen uithakken nu eenmaal geeft, zo goed mogelijk op en proberen de overlast die dit werk in de vorm van geluid geeft, zo veel mogelijk te beperken. Het voegen uithakken is op de voet te volgen maar vormt bovenal de basis van een welhaast nieuwe muur.

Voegen uithakken en nauwkeurig afwerken

Wat is er na het voegen uithakken noodzakelijk? De eigenlijke afwerking. Het is vooral genieten geblazen van een gevel die door het voegen uithakken klaar is voor de volgende fase. Na het vertrek van de vakman van UBB nog even afblijven en een korte tijd geen accessoires aanbrengen zoals bordjes, schilden, lampen enzovoort. Dat kan als de daarna nieuw aangebrachte voeg droog is. De mechanische sterkte is pas na grondig en vakkundig voegen uithakken weer helemaal terug zoals dat moet. Het voegen uithakken is als karwei eventjes doorbijten voor de bewoners maar meer dan de moeite en het geduld waard. De nieuwe muur doet de situatie die daarvoor bestond al heel snel vergeten. UBB durft daar zelfs een weddenschap op aan. Kortom; voegen uithakken is de basis van een ongekend mooi eindresultaat van opknapwerk aan gevels en andersoortige buitenmuren.

Waarom voegen uithakken door UBB?

  • gebeurt met omzien naar de authentieke situatie
  • met de beste mensen en middelen
  • zo gering mogelijke belasting van omgeving en milieu
  • gaat vooraf aan ander vakwerk dat UBB beter dan geen ander beheerst
  • gebeurt snel en goed, een zeldzame combinatie die u alleen bij ons vindt

Maak a.u.b. uw keuze

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Stel uw vraag

Voegen uithakken

werkspot

Leer meester van jaar 2012

Beste leermeester

Thor Helical

Erkend leerbedrijf

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Copyright © UBB Totaal Gevelrenovatie 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex