Slideshow Tekst

Uw gevel is onze zorg!

Bel mij terug Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie
Snijvoegen professioneel hersteld door UBB
Snijvoegen

Snijvoegen professioneel hersteld door UBB

Wat is het verschil van snijvoegen ten opzichte van knipvoegen? In detail is het verschil tussen die twee niet zo heel groot maar op een totaal oppervlak geven snijvoegen een ander aangezicht aan en gevel. De kenner ziet de verschillen maar de geïnteresseerde zeker ook. Hoewel ze in wezen aan elkaar verwant zijn kunnen de twee technieken kunnen in de praktijk niet door elkaar of naast elkaar worden gebruikt. De techniek om snijvoegen te vervaardigen wijkt niet zo heel veel af maar vergt een even groot vakmanschap. Snijvoegen liggen vergeleken met hun verwanten niet verhoogd aan de gemetselde stenen maar liggen gelijk met het oppervlak van het metselwerk. Aan het detail herkent men letterlijk de UBB meester. Snijvoegen zijn niet meer of minder kwetsbaar maar kunnen net als andere delen van een woning of gebouw aan slijtage, verwering of beschadigingen onderhevig zijn.

Vervangen van snijvoegen

Moeten snijvoegen ook vervangen worden? Gelukkig niet vaak en eigenlijk alleen bij renovatie of restauratie. Daar is de overeenkomst tussen knip- en snijvoegen wel gelijk. Die noodzaak hangt in belangrijke mate samen met het vakmanschap waarmee ze ooit zijn gemaakt of de bedoeling die de eigenaar met de betreffende gevel of muur heeft. Ook hier is het een samenkomst van keuze van materiaal en ambacht. Als het vernieuwen van de snijvoegen noodzakelijk is komen hier eveneens de ambachtelijke technieken van pas die wij beter als geen ander op het gebied van renovatie of restauratie in huis hebben. Eigenlijk is het maken van snijvoegen een techniek die je gewoon moet beheersen en dat kan onze specialist.

Herstel van snijvoegen

Maken snijvoegen dus deel uit van uw reparatie- of restauratiewerk? Dan is UBB uw raadgever en professionele partner in aanstaand herstelwerk.

Zijn de ingrediënten van het materiaal waar snijvoegen van gemaakt zijn belangrijk? Jazeker. Een voeg is immers het letterlijke sluitstuk van een gevel. De duurzaamheid daarvan lijkt- als een snijvoeg eenmaal is aangebracht- heel vanzelfsprekend terwijl dat niet automatisch zo is. Het gaat te ver om alle soorten materiaal in dit korte stukje te benoemen maar wees er van overtuigd dat wij die kennis paraat en voor u beschikbaar hebben. Zeker wanneer het gaat om het vervaardigen van snijvoegen als sluitstuk van renovatie of restauratie. Het gladde oppervlak van de snijvoegen is een belangrijke kenmerk van deze soort voegen wat de keuze van de ingrediënten tijdens het aanbrengen en drogen noodzakelijk maakt. Laat u voor een advies op dat vlak door UBB overtuigen. Ook bij de specialiteit snijvoegen zijn wij u voor verdere informatie naar de mogelijkheden graag van dienst.

Snijvoegen van UBB:

  • doen bepaald niet onder voor het vakmanschap van de bouwer uit de vorige eeuw
  • zijn daardoor nieuw maar hebben wel de uitstraling uit het verleden
  • sluiten aan op- of zijn naadloos aan vervangend werk van bestaande voegen
  • gaan ook weer even lang mee als de historische snijvoegen
  • is onderdeel van bijzonder vakwerk wat voor UBB gewoon is

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Stel uw vraag

Snijvoegen

werkspot

Leer meester van jaar 2012

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Copyright © UBB Totaal Gevelrenovatie 2023 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex