Slideshow Tekst

Uw gevel is onze zorg!

Bel mij terug Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie
Knipvoegen en andere soorten metselwerk
Knipvoegen

Knipvoegen en andere soorten metselwerk

Wat zijn knipvoegen eigenlijk en hoe worden zij gemaakt? Metselwerk in het zicht zal na het vervaardigen altijd moeten worden gevoegd. Er zijn behoorlijk wat soorten manieren om metselwerk te voegen en het aanbrengen van knipvoegen is daar één van. Tegenwoordige bouw laat meestal een vlakke voeg zien die iedereen kent en wat in deze tijd de algemeen geldende norm is geworden. Authentieke bouw uit de zogenaamde goeie oude tijd kent meerdere varianten. Samen met gekozen kleurstelling van voegwerk geven knipvoegen een aparte uitstraling aan met name gevels. Het aanbrengen van knipvoegen vergt speciale vaardigheden, gereedschap -de zogenaamde knipbeugel- en ervaring. Ervaring die bij gevelrestauratie, waar wij ons zo in thuis voelen, aan de orde komt, iets dat UBB voor u in huis heeft.

Functies knipvoegen

Welke functie hebben knipvoegen eigenlijk? De functie van een voeg bestaat in technisch opzicht voornamelijk uit het afdichten van metselwerk maar draagt in zeer belangrijke mate bij aan de schoonheid van het bouwwerk. Knipvoegen door hun vorm helemaal. Knipvoegen zijn nader beschouwd voegen met een vrij strak oppervlak en kantjes die schuin aflopen tot net achter de voorkant van de gemetselde steen waarbij de voeg iets uitsteekt buiten de steen. De functie is van oudsher puur esthetisch. Het geeft voornamelijk een mooi en rijk aangezicht van een gevel die met oog voor detail is gebouwd en afgewerkt. Eénmaal een keer opgemerkt vergeet de oplettende geïnteresseerde de knipvoegen niet meer.

Vakman voor knipvoegen

Bent u op zoek naar een vakman voor het vervangen of aanbrengen van knipvoegen? Dan kan de specialist van UBB u beter helpen dan dan wie dan ook. Het maken van knipvoegen is een oude ambacht die liefde voor het vak vereist en waar bij herstel van monumentaal werk begrijpelijkerwijs zelfs vakbekwaamheidseisen van toepassing zijn. Er wordt weleens makkelijk voorbijgegaan aan het feit dat voegen een belangrijk deel van het oppervlak zijn en dit behalve netjes ook van hoogstaande mechanische sterkte moet zijn. Een lange levensduur is immers even belangrijk als het uiterlijk wat daarom behalve het vakmanschap van de maker ook hoge eisen aan de keuze van het materiaal vereist. Juist daar zijn de specialisten van UBB op het gebied van knipvoegen is thuis zijn. Voor verdere informatie naar de mogelijkheden zijn wij u graag van dienst.

Knipvoegen gemaakt door UBB:

  • zijn net zo mooi of mooier dan de oorspronkelijke
  • zijn gemaakt met de beste keuze materialen
  • naar wens of aansluitend op kleur van bestaand werk
  • gaan weer een knipvoeg leven lang mee
  • zijn geen gewoon werk maar vakwerk

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Stel uw vraag

Knipvoegen

werkspot

Leer meester van jaar 2012

UBB Totaal Gevelrenovatie logo
UBB Totaal Gevelrenovatie

Copyright © UBB Totaal Gevelrenovatie 2023 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex